Una visió integradora i complementària

Fisioteràpia:

Etimològicament fisioteràpia ve de dues paraules d’arrel grega i significa guarir per mitjà de la naturalesa o pels agents físics.

Les fisioterapeutes intenten ajudar el cos a millorar i/ o recuperar les funcions motores, maximitzar el moviment, alleugerir els síndrome dolorosos i tractar i prevenir les alteracions físiques associades a malalties, lesions i altres discapacitats. Per tal afecte s’utilitza tot un seguit de tècniques, com el moviment i per mitjans físics.

Les fisioterapeutes busquen maximitzar la qualitat de vida en l’àmbit de promoció, prevenció i tractament tenint en compte les quatre dimensions de l’ésser humà: físic, psíquic, social y ètica/espiritual.

Acupuntura:

L’acupuntura és un procediment terapèutic amb criteris d’utilització determinats i que està inclosa dins de l’ambient de la Medicina Tradicional Xinesa, i que esta en sintonia amb la medicina convencional.

L’acupuntura clàssica està arrelada a la filosofia i la visió Taoista de la vida. El Taoisme té una visió determinada sobre la vida i els seus processos. El Tao és el principi sense principi i creador de tot. I aquest Tao que no és cognoscible per definició, ens dona l’explicació que allò que és tangible, allò que pots percebre pels sentits és la manifestació del que és intangible, de tot allò que no podem veure, ni percebre. és a dir que l’extern és l’expressió de l’intern que no coneixem. L’acupuntura s’adona que l’extern, és a dir, la clínica, és la manifestació de la funció interna que no podem veure. I que la lesió d’aquestes funcions internes es donen en determinades zones del cos que la MTX les anomena Meridians i que estan a la pell i es concreta en els punts d’acupuntura. I aquests punts són l’accessibilitat al tractament de les diferents funcions de l’organisme.

L’acupuntura moderna, neuroanatòmica, segmentària donen explicacions neurofisiològics o dels mecanoreceptors dels teixits connectius, i propicien les eleccions de punts en funció sistemàtica pròpia de la medicina occidental. Aquest tipus de procedir és altament eficaç com a eina contra el dolor i la inflamació. L’acupuntura és una gran eina analgèsica i antiinflamatòria.

I és en aquesta confluencia de les diferents visions que jo actuaré amb la meva pràctica d’acupuntura afegida a la fisioteràpia convencional. Intentant ajuda a la recuperació, mitigació i prevenció de les afeccions miofascials i articulars de l’aparell locomotor.

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *